navlogo

Den økende arbeidsledigheten har ført til nye rekorder på nettsiden nav.no. Det var hele 480 000 unike brukere som besøkte nettstedet i andre uken i januar, en økning på 80 000 sammenlignet med samme uke i fjor.

– Vi har aldri tidligere registrert en så stor trafikk på våre sider som nå. Januar er en måned hvor mange melder seg arbeidsledige, men pågangen blir ekstra stor nå når ledigheten øker kraftig, sier Yngvar Åsholt, direktør i NAV.

Åsholt har fått meldinger fra flere fylker som opplever stor trafikk av personer som melder seg arbeidsledige ved NAV-kontorene.
Selvbetjeningsløsninger

– Det er helt klart at det nå er tøffe dager for mange av våre medarbeidere, og vi jobber for å få enda flere av våre brukere til å bruke nav.no. Vi har flere gode selvbetjeningsløsninger, og blant annet kan man registrere seg som arbeidssøker på nav.no. Dette er enkelt og effektivt – både for bruker og NAV, sier Åsholt.

Selv om nav.no er et godt besøkt nettsted, har NAV fortsatt behov for ekstra ressurser for å håndtere den økte ledigheten.

– Det blir spesielt mye å gjøre på enkelte av våre kontorer når hjørnesteinsbedrifter legger ned eller permitterer et stort antall ansatte, avslutter Åsholt.

Lenke: www.nav.no

Kilde: NAV

Advokat Eivind Arntsen startet Arbeidsrettsadvokaten.no i 2006, og har vært utgiver og redaktør for nettsidene siden den gang. Til daglig er Eivind partner i Advokatfirmaet Varder i Oslo. Arntsen har omfattende erfaring med forhandling og tvisteløsning innen alle former for arbeidsrettslige spørsmål.

Eivind Arntsen – who has written posts on Arbeidsrettsadvokaten.