Ringerikes blad

«- En slavekontrakt»

Arbeidskontrakten hører ikke hjemme i norsk arbeidsliv og truslene i den er ikke rettslig holdbare. Det mener arbeidsrettsadvokat Eivind Arntsen i Brækhus Advokatfirma i Oslo, som på oppfordring fra Ringerikes Blad har vurdert den tvilsomme arbeidskontrakten. Han sier avtalen er et trist eksempel på hvordan useriøse arbeidsgivere utformer avtaler som ikke hører hjemme i norsk arbeidsliv.

 

NA24:

Om Kjos og Norwegian i forbindelse med mulig oppsigelse av tillitsvalgt:

Det at en tillitsvalgt går ut og omtaler egen arbeidsgiver på en slik måte kan potensielt skade selskapet, noe som vil slå negativt tilbake både på selskapet og de ansatte. Jeg ser derfor at det kan være problematisk at Handeland uttaler seg slik han gjør, sier arbeidsrettsadvokat Eivind Arntsen, redaktør for www.arbeidsrettsadvokaten.no og partner i Brækhus Advokatfirma i Oslo, til Nettavisen NA24.

Les saken her 

 

Kapital

Sykdom eller skoft?

Advokat Eivind Arntsen til Kapital 22/2012: «tror konflikter rundt sykefravær kan bli mer aktuelt fremover»

Les artikkelen her : OBS! PDF – ca 3 mb:

 

Dine penger:

– Reglene er gitt i ferieloven. Kortversjonen er at sjefen bestemmer, sier advokat Arntsen til Dine Penger.

Slik er feriereglene for de inneklemte mai-dagene:

 

Dine penger:

Kan du få feriepenger på forskudd?

 

Dagsavisen

 

«Arbeidsgiver taper ofte i retten»

Vår erfaring er at også de fleste arbeidsgivere er tjent med å tilby sluttpakke eller etterlønn framfor å bruke mye penger på kostbare rettssaker med relativt høy risiko for å tape, sier Arntsen, som har etablert nettsiden: arbeidsrettsadvokaten.no med råd til partene i arbeidskonflikter.

Les saken her

 

Aftenposten

«- Et krangleår i norsk arbeidsliv»

–Over 95 prosent av de 200 arbeidslivstvistene vi håndterte i fjor, kom aldri for retten. I forhold til de sakene som ender i rettssystemet, så er omfanget av arbeidslivstvister skyhøyt over dette nivået, sier Arntsen.

Les saken her: – Et krangleår i norsk arbeidsliv

 

 

 

Dagens Næringsliv

– «Alle» vil tynne ut staben

 

Dagens IT

– «Disse får sparken først»